Peste 1000 de saci de gunoi adunaţi din parcul Şipote – Suceava

Cel mai mare parc din municipiul Suceava, parcul dendrologic Şipote, a fost animat pe data de 26 martie de cea mai amplă acţiune de ecologizare organizată până acum de Primăria Suceava, aproape 500 de oameni lucrând cot la cot pentru a strânge mizeriile aruncate pe spaţiul verde, pentru a mătura aleile înglodate de pământ şi praf şi pentru a strânge resturile de vegetaţie uscată, inclusiv crengi şi chiar arbori uscaţi.

Eforturile lor au dus la colectarea a peste 1000 de saci de gunoi, care au umplut trei camioane de gunoi, cu o capacitate de 24 de metri cubi fiecare, precum şi două camioane cu resturi vegetale (crengi şi trunchiuri de arbori).

Parcul dendrologic Şipote – o imensă groapă de gunoi

Acţiunea iniţiată de municipalitatea suceveană a beneficiat de un sprijin enorm din partea celor 150 de salariaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care şi-au dovedit eficienţa organizatorică şi forma fizică bună, curăţind parcul de uscături, nu doar crengi de câţiva metri, ci chiar copaci întregi, prăbuşiţi şi greu de scos de către elevii care au făcut asemenea acţiuni anii trecuţi.

O contribuţie importantă au avut-o cei 250 de elevi ai Şcolii Filadelfia, care, răspândiţi peste tot, au cules sute de saci de ambalaje şi alte resturi aruncate prin parc, care transformau unul din cele mai înverzite zone ale Sucevei într-o imensă groapă de gunoi.

În paralel cu cele două echipe, cadrele ISU şi elevi, echipele de salubrizare ale Rosal şi voluntari din Primăria Suceava, în frunte cu primarul Ion Lungu, s-au ocupat de curăţarea aleilor parcului, în urma lor rămânând sacii doldora de mizerie.

“Te miri ce gunoaie mai pot să apară pe aici şi cât de multe deşeuri au fost aruncate în acest parc. Infrastructura de acces lasă mult de dorit, de la pavele sparte şi până la iluminat public deficitar. De asta ne dorim să transferăm la noi acest parc, să ne putem îngriji de el aşa cum se cuvine, fiind un parc reprezentativ pentru municipiul Suceava. Acum, acest parc nu este al nostru, dar ni-l dorim din toată inima, iar cu ajutorul preşedintelui CJ, Gheorghe Flutur şi a prefectului Sorin Popescu, sperăm să reuşim să transferăm măcar parţial parcul la primărie”, a declarat şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.

Zona Zamca şi terenurile de la Metro, ecologizate de elevi

Campania de curăţenie din parcul Şipote nu e singura în care au fost implicaţi ieri elevii Şcolii Filadelfia. Aproape 300 de elevi au făcut curat în cartierul Zamca, în care este şi şcoala lor, atât printre blocuri, cât şi în pădurile din apropiere.

De asemenea, un grup de aproximativ 50 de elevi s-a ocupat de curăţarea terenurilor libere de la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, în preajma mall-ului Galleria, pentru ca imaginea oraşului să nu fie pătată de mizeriile aruncate acolo ori aduse de vânt, pe terenurile unor proprietari care nu se interesează deloc de ele.

Sursa: http://www.monitorulsv.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: