Cartier verde in Stockholm

Stockholm, prima Capitala Verde a Europei, se pregateste ca creeze cel mai mare si mai ecologic cartier din Suedia in zona portuara a orasului pana in 2025 si se va numi Stockholm Royal Seaport.

Obiectivele urmarite prin acest proiect sunt abordarea climate-positive, adaptarea la variatii viitoare de clima, eliminarea dependentei de combustibili fosili pana in 2030 si reducerea emisiilor individuale de CO2 sub limita de 1,5 tone pe persoana pana in 2020.

De asemenea, pentru inverzirea cartierului suedez este nevoie si de solutii IT&C care vor ajuta la reducerea emisiilor de dioxid de carbon provenite de la autovehicule si vor diminua nivelul de energie utilizat in cladiri.

Proiectul Royal Seaport utilizeaza o serie de tehnologii inovatoare de mediu si solutii creative care vor servi drept model pentru alte orase. Municipalitatea din Stockholm a primit finantari de la Delegatia pentru Orase Sustenabile pentru anumite proiecte legate de Stockholm Royal Seaport, iar Ericsson contribuie la realizarea componentei IT&C din acest plan ambitios, se mai precizeaza in comunicatul companiei.

Stockholm este doar unul dintre cele 18 orase care participa in programul mondial „Climate Positive Development”, avand ca scop eliminarea emisiilor de dioxid de carbon. Programul face parte din Initiativa Climatica Clinton, care incearca sa demonstreze posibilitatea de a sustine dezvoltarea urbana sustenabila pe scara larga.

Reclame

One response to this post.

  1. Ma bucur sa gasesc posturi interesante si sper sa mai vii cu noutati.Bafta in continuare si la mai multe posturi.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: